There was an error in this gadget

Wednesday, June 29, 2011

kau yang satu

0 comments

Kau Yang Satu

Artist: Ramli Sarip
Kaulah Yang Maha Esa
Kaulah Yang Maha Pengasih
Kaulah Yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu

Kaulah Yang Maha Agung
Kaulah Yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
OH Tuhan yang satu
Engkaulah Tuhan yang satu

Segala puji-pujianku
Tujukan padaMU..padaMU
Dan hidup dan matiku hanyalah
UntukMu..untukMu...untukMU

Tuesday, June 28, 2011

mati

1 comments
x guna kalu aku ingat mati tapi x pikirkan apa yang patut...
x guna kalu aku ingat mati kalau pikir siapa yang akan menangis bila aku mati...
x guna kalu aku ingat mati kalau pikir siapa yang paling sedih....
aku rindukan saat2 dimandikan,dikapankan,disembahyangkan,dikebumikan dan ditalkinkan...
tapi....
x guna kalu aku ingat mati kalau amal pahala masih belum terbuka mata,hati dan jiwa untuk dicari...
x guna kalu aku ingat mati kalau masih lupa,alpa,leka,lalai dan layu dengan nikmat dunia....
x guna kalu aku ingat mati....
x guna...
x guna kalu aku ingat mati kalau masih belum bersedia sepenuhnya....bersedia dari akal,niat dan perlakuan....
bila????
bila masa yang berguna untuk aku mati???
sedangkan aku masih belum lagi BERGUNA DIMATAMU YA ALLAH...
dalam redha tapi masih berat untuk dilepaskan...
aku tahu aku masih tak layak untuk syurgaMU tapi aku tak sanggup untuk ke nerakaMU YA ALLAH.....
ANDAI HARI INI AKU MASIH BERDOSA KEPADAMU YA ALLAH,AKU BERSUJUD MEMOHON KEAMPUNAN MU YA ALLAH...AKU HANYA MANUSIA YANG NAIF.. DAN CELA AKU SENTIASA LEBIH BERAT DARI BETUL KU...YA ALLAH MAHA PENGAMPUN,MAHA PENYAYANG...AMPUNILAH DOSA KEDUA IBU BAPAKU,KAUM KETURUNANKU,ADIK BERADIKU,KAWAN-KAWANKU,KEKASIH DUNIAKU(NOOR SHERINE AILEEN) DAN KELUARGANYA DAN KAU AMPUNKAN LAH DOSAKU YA ALLAH...
AMIN....

Monday, June 27, 2011

bear hill(bukit beruang)

1 comments
aktiviti ak kali ni....
naik bukit...lama dah ak x naik bukit ni...saje je naik blk...
ni pon c.chombee yg ajak...byk kali dah dia ajak..
kali ni je br free....2 yg saje nak penuhkan msa2 lpg ni...
tp sumpah pnt...yela ak ni pon bkn kuat sgt stamina...lalalalala...
sape2 yg x pnh naik..try la...best...view dia pon lawa...leh release tension....
p/s:-kesakitan kekakian....
:)


Tuesday, June 21, 2011

cendoiiiiii

0 comments

salam...
post ni juz nk upd8 tmpt peveret nk mkn cendol n mee suah..
byk2 tmpt ak suka cendol kt seleria mahkota parade...
gula mlk dia mang kaw2 pya la...
bg ak la,ak lg prefer cendol kt seleria ni dpd cendol kt jam besar 2(stadhuys) ..
korg try la mkn kt sna klu free...
tp mngkin lain org lain rasa kan...
hehehehe...

Wednesday, June 15, 2011

future plan

0 comments
assalamualaikum..
kali ni saje nk smbng2 psl future event..
igt nk wat charity work la,
kempen kesedaran(hiv/aids.cancer/etc),
g uma org2 tua, uma ank yatim ke..
mcm2 ad dlm kpl..sje nk pnhkan masa lpg...
tp my parent tgr gak, tkt effect stdy..
INSYAALLAH, blh handle antara stdy dgn bnda2 mcm ni...
hope dpt wat la event tu nanti....
one more thing,
my chombee demam n skt2 bdn coz tlg handle event gathering artu..
kesian dia...
hope cpt sht ya c.chombee.....

Monday, June 13, 2011

link untuk gathering x-smkbb

0 comments



p/s
entry plg pendek...
:)

Tuesday, June 7, 2011

Hemophobia

0 comments

this what will happen kalau takut sgt dgn darah...
hehehe..
mcm nk tergelak...
tapi aku ad potensi nk jadi mcm ni...
x tau la..
anyway upd8 ni pasal movie''The Back Up Plan",
movie ni best...tahun lps keluar,tapi ak br tgk...
ak upd8 post ni sbb part yg ak upload ni best...
x tau la ak nt mcm mn???
:)
2 my future wife,
harap anda BERSABAR dgn ragam sy ni kalau bnda2 melibatkan darah...
bukan takut...
juz x bp brn je...
lalalalalala....

p/s:-Blood phobia (also, AE: Hemophobia, BE: Haemophobia) is the extreme and irrational fear of blood. Acute cases of this fear can cause physical reactions that are uncommon in most other fears, specifically vasovagal syncope (fainting).[1] Similar reactions can also occur with trypanophobia and traumatophobia. For this reason, these phobias are categorized as "blood-injection-injury phobia" by the DSM-IV.[2] Some early texts refer to this category as "blood-injury-illness phobia.

NEW SEM!!!

0 comments
jadual tuk sem ni, 4 subjct je...
plz be nice 2 me...
hehehehe :)
new sem new spirit..(ala 2 minggu je semangat berkobar2 ni)
ya ALLAH moga dipermudahkan semua pekerjaan aku dan berkatilah hidupku YA ALLAH..
AMIN...

Monday, June 6, 2011

-FIKIRKAN DAN MEMIKIR-

0 comments

the more arguments u win,the less friends u have...
-mydin wallpaper quote-

benda ni nampak simple tapi banyak betulnya,
x salah mengalah...
mengalah bukan kalah.
Kalau penat berjalan,
belari..
kalau berlari pasti berhenti,
TAPI
berhenti bukan mati!!!
(SEMANGAT TUK NEW SEMESTER)