There was an error in this gadget

Thursday, October 13, 2011

politik

0 comments

semua org brcakap psl hudud,minyak,tax,skandal seks n mcm lg la mrngkumi soal POLITIK...
politik...mcm mknan,kperluan,tapi jgn jadikan kmahuan...smua org nk bpolitik...tapi?
sesuai ke nk brpolitik?mcm mknan la...x smstinya kita TELAN suma...tapis n tgk dlu isi mknan 2...berkhasiat atau memudaratkan...x perlu memilih mkanan n x perlu tetap pd satu mknan...tp tgk pd keadaan dan ksesuaian mknan 2..aku kkdg mnyampah dgn dunia politik MALAYSIA ni...knp perlu nak tggkan keadaan dgn isu perkauman???ak nmpk situasi mlysia ni tkt dgn byg2 sndr...sbb ap?sbb byk tolenrasi n x de BATAS DLM SSUATU HAL...YES...kat MALAYSIA ni byk kaum,bangsa n agama...tapi x semestinya kn menindas kaum or bangsa lain bla nk BERPOLITIK...MELAYU,CINA,INDIA,ETC suma ad hak...tapi kn igt...walaupon msg2 ad hak,x smstinya boleh TAMAK!!!
sku suka dgn coretan dlm satu blog...

‎22. Saya pernah dilabel Malay ultra tetapi sepanjang saya menjadi Perdana Menteri apakah Melayu sahaja yang diberi layanan dan mendapat nikmat.

23. Apakah pembangunan Malaysia dihasilkan oleh orang Melayu semata-mata dan mereka sahaja yang meraih kekayaan.

-TUN DR MAHATHIR MOHAMAD-

apa yg smua phm dlm sttment ni?ak x nk bg pndapat...msg2 ad otak n pikiran tuk pikir suma 2...

*soalan tuk diri kita...

-apa cita2 kita?
.............................................
-dapat x kita jadi sprt ap yg dicita2kan itu?
y/n
..................................
=y
-bila dpt jd ap yg dicita2kan 2 sbb usaha diri kita n parent kita..
=n
-sbb kita x berusaha n parent kita x mampu bg kt kita...

let say parent 2 as a KERAJAAN...
kalau kita x dpt ap yg kita cita2kan...adakah kita akan tukar parent kita?atau kita tngkatkn usaha dgn bntuan dr sndr n parent kita?
dlm context KERAJAAN,yes,its not easy as our parent....sng nk bertoleransi bla dgn parent...tapi prnah ke kita guna bhasa prkauman/caci maki/hina parent kita bla nk BERTOLERANSI?
same goes 2 GOV...kalau ada bnda yg nk dibangkang,diberitau..buat memorandum,kumpul followers n settle dlm meja bulat,buat on air/live on malaysia tv(biar suma nmpak prjalan rundingan 2)....pndekati psikologi n adab susila yg mmbuat org hormat...bkn dgn mempergunakan org lain dan kkerasan untuk capai matlamat n cita2 kita...fanatik/followers ni perlu diberi guideline yg betul n bkn auta dan fakta yg memesongkan...KETUA spttnya main peranan...

tgk bila guna kkerasan..ap yg jdi?sape yg cedra?sp yg dlm tahanan?dapat x tujuan yg dikejar 2 diREALISASIkan.?bila suma 2 trjadi?mana KETUA?

13 MEI/KG MEDAN,ETC suma 2 trjadi sbb apa?bila emosi melebihi akal...bila kekerasan jd jln pnylesaian...

apa akan trjadi bila negara kucar kacir?ekonomi?emosi kita?ap akn jadi?kita hidup n memerlukan duit tuk sara hidup..ap akn trjadi bila ekonomi x stabil?bila ngara brgolak?mcm mn nk cri sumber rezeki?nak sra keluarga?nak sara hidup sendiri?
setiap tindakan pasti akan ada kesan dan akibat.....

...bersambung

fikir2kan lah,kalau aku nk taip...7 hari 7 malam pon blm tntu hbs....
(keyboard warrior)

hak

0 comments

Hak
apa itu hak?
sesiapa memiliki hak?
=hak seorang bapa,ibu,anak,pasangan,kawan,saudara,etc...
*dalam perjalanan balik dari johor bahru,abah berborak dan berpesan tentang HAK...

ABAH-hak 2 benda pntg,jgn sskali kita ambk hak org...akibat dpd hak org yg kta ambk 2 la akn ad kesan dan akibat...hak 2 bkn milik kita...knp perlu ambk?dpd bnda yg kita ambk 2,klu mkn,akn jd drg dgg kita...drh dgg ank2 kita...

AKU-ermm...

ABAH-ayah ad hak kt atas ank2 dia,sama jug anak2 dia,ad hak kt ats ayah dia...ap yg abah tempuh skrg ni,sama la mcm mn ayah abah tmpuh dlu...atok susa pyh bsrkan abah...abah x kck ati atau smpn prasaan sbb x dpt ap yg abah nk..sbb abah tau kmmpuan atok dlu(kluarga susah)..

AKU-(masih menghadam pesan abah 2)

ABAH-abah x pernah halang anak2 abah nk jd ap?nk bljar?abah usahakan semua...sbb ap?2 hak ank abah tuk diberi pljaran....along lak bljar bkn sbb abah,tp sbb masa depan along...kalau along brjaya..bkn abah yg sng,tapi along yg sng...lps sng br la pikir nk sngkan sape?mak abah.keluarga along ke?adk brdk along ke..
*abah skali lagi berpesan
ap pon yg kita buat,jgn sskali ambik hak org...sbb hak 2 bkn hak kita...

AKU-(terdiam..)

p/s=hak 2 x smestinya brg atau benda...emosi,perlakuan,kata2/percakapan,etc

-andai aku ada terambik,tercuri,terganggu hak orang lain secara sengaja atau x sngaja,aku minta dihalalkan...


Friday, August 26, 2011

kad raya 'horror'

0 comments

special card raya....
version hantu kak limah ni...
hehehe...

kari ayam+sup ikan haruan

0 comments



sapa ckp sy x pandai masak,
saya pandai lah..
pandai x saya?
hahaha...
actually ak br blajar masak g...
and masakan kali ni special tuk my family..
kari tuk adik2 aku
and sup ikan 2...
4 my mom...
x susah sangat pon,
tinggal malas je..
yela selalu nk rasa masakan mak je kan..
ni mak x sihat,
so aku kenalah masak...
hehehehehe..
ni lah hasilnya...













p/s:saya akan cakap masakan saya sedap,sebab saya yang masak sendiri....hehehe

what happen

0 comments

plus minus tambah tolak,
around last 2 weeks,
who is me?
who is my family?
who is my big family?
who is my friends?
siapa semua ni masa:-
mak aku sakit?
masa aku sakit?
saya:-
MUHAMAD AZHARI BIN JOHARI
''along/JOEY/aie or whatever u call me''
KECEWA
dengan sape?
hahaha..
you...
yes you!!!
mana kawan yang kata sahabat sejati?
adik beradik konon?
such a FUCKING SHIT...
sape yang ada masa korang susah?
masa sakit?
masa sedih?
hahahaha....
''BERPATAH ARANG,BERKERAT ROTAN''
this is what im tryin' 2 practice and learnt 2 adapt it...
this is 4 my family...
dulu family bkn priority aku...
''KAWAN'' priority aku...
tapi sekarang aku sanggup buang kawan untuk family n big family aku..
YES!!!
im so serious and i really2 mean it...
i cant suit your demand in my life..
so i decide...
to put you aside!!!
-kthxbai-

Monday, August 15, 2011

terima kasih!!!

0 comments



if friends cannot been by our side when needed,
what else can they gave...
i dont need your money, your popularity, etc...
i just need some support!!!
but its ok..
i can do it by my OWN..

p/s=thanks kpd yg ad slalu tuk support ak.

Monday, August 8, 2011

video assignment

0 comments
video
h2o Theme Park
main product/service=cable skiing
others product=kayak/canoe,swimming pool,cafe,etc
this is for business proposal..
kindd penat wooo...
tapi thanx kt group member coz give some effort...
TQ YA!!!!

p/s actually ni baru lepas edit...2 yg trus upd8 blog ni...

Monday, August 1, 2011

ramadhan datang lagi

0 comments

ramadhan lagi...
yes,
1/8/2011
1432H...
tapi...
aku ni mcm terasa nak mengada2 la..
kononya aku belagak baik untuk post something yg kearah ''ketuhanan'',cermin dulu la dr 2,kubur lain2 la..ap2 pon ALASAN korg...atleast im try 2 do something yg baik walaupon ak jahanam...sejahanam2 ak,x la hipkrit mcm korg kan..harta x blh bawa ke syurga,tp harta blh membawa ko ke syurga...phm2 ya fellaz....
p/s=ak x de harta,x kaya..x de keta..x de nice suit...TAPI atleast aku ad hati..
(hehehe,maafla klu trasa di bulan ramadhan yg mulia ni)


Wednesday, July 20, 2011

mana?

0 comments



erti kawan?
erti sahabat?
erti perhubungan manusia?
erti setia?
erti mempertahankan?
erti mengalah?
erti bersalah?
MANA ERTI SEMUA ITU?
jawablah....
di luar lingkung diri,
tiada di jasad
tiada dijiwa!!!!!

Wednesday, July 13, 2011

typhoon-memory of love lyric

0 comments


geudae tteonagago sikeomeon meongi doeeo
geudaeneun namgyeojin inae gaseume
dasi dorikil su eomneun
apeumi gotongdoeeo

bamsae ulgo tto ulgo sureul masyeobwado
ije jiwojiji annneun geudae
geudael manjil sudo bol sudo eopdangeol
ijeya kkaedatge doeeosseo

naui sarang dan hanappunin sarang
naui saranga ijen seulpeomayo
apawado na geudaega saenggagi nado
ije na hangsang useulgeyo
naui geudae danhanappunin geudae
geuriul saranga mojilge tteonayo
geudael bogopado jeongmal geuriwodo
geudaereul jiul su isseulteni

oerowoseo tto goerowoseo
tto neowa hamkkehaetdeon naldeuri
meorissogeul chaewo aetaewo
neoreul gidarigo geuriwohaedo
amu soyongeobseo
maebeon ulliji annneun jeonhwagiga
eoseo nimoksorireul jeonhagiman
barago barae
ni hanappunin baraem neoppuniya (gaseumi malhae)

naui sarang dan hanappunin sarang
naui saranga ije seulpeomayo
apawado na geudaega saenggagi nado
ijeneun nan hangsang useulgeyo
naui geudae dan hanappunin geudae
geuriul saranga mojilge tteonayo
geudael bogopado jeongmal geuriwodo
geudaereul jiul su isseulteni

jal saraya hae haengbokhaeyaman hae
geudae na eobsido saldajichigo jeongmal
himi deulttae utja geurae utja
geuriul nae saranga

naui sarang dan hanappunin sarang
naui saranga ije seulpeomayo
apawado nae geudaega saenggagi nado
ijeneun nan hangsang useulgeyo
naui geudae danhanappunin geudae
geuriul saranga mojilge tteonayo
geudael bogopado jeongmal geuriwodo
geudaereul jiul su isseulteni

jeongmal michidorok mami apawado
geudaereul jiul su isseulteni

Tuesday, July 12, 2011

pem-politik

0 comments
بسم الله الرحمن الرحيم
layulah kamu dalam dakapan politik...
mazhab politik yang yang tidak bisa dikritik,
mazhab yang maha maksum...
mazhab politik yang mampu membuat tersenyum..
pem-politik...
tahniah kerana bai'ah mu sungguh agung,
agung kerana mampu menidakan ruang intisari hidup,
menidakan silaturahim yang maha agung,
dan menidakan perbezaan dalam hidup...
pem-politik...
bila keluar dari rahim ibu,anak itu tidak mengenali mu,
tidak diminta untuk mengenali mu untuk bekalan akhiratnya,
tidak diminta oleh mungkar dan nangkir untuk penjelasan politikmu,
dan tidak mampu untuk dibekalkan dihujung hidup hayatnya...
pem-politik...
bahagiakanlah umat manusia yang masih ketandusan keakraban ruang silaturahim ini...
dan jangan lah engkau hilangkan kewarasan hidup sebagai seorang manusia yang hanya sementara ini...
p/s=kalaulah pem-politik dan politik itu mampu menyatu padukan umat manusia..kan indah hidup kita....

Monday, July 11, 2011

jackass

4 comments
currently have some conflict..
its ok if you want some credit or high expectation from the surrounding
(especially gegurl lah)..
:)
but..
please do it with your way...
your own style...
do it with YOURSELF....
its quite funny dude...
you try to be somebody..
but...
its an extremely super duper syok sendiri and out of mind dude...
please lah...
dont be ''somebody'' if you are not...
you can try to be somebody,but in the right way and right attitude...
(erm maybe la...ha5...)
''jackass''
maybe its more suits to you brader...
one word for you..
loooosssseerrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
such a big L for you...

p/s=saya ni orang kampung je...
joey the kampong boy...

Sunday, July 10, 2011

life

1 comments
berikanlah kekuatan kepada hambamu ini,berikanlah ketenangan,kewarasan akal dan fikiran dan semoga masih tebal iman didalam diriku ini YA ALLAH....


p/s:not in good condition(superb sad)

Saturday, July 9, 2011

perkasa

0 comments

cup of love

1 comments

how this hot milo can turn 2 love...
its amazing....
little care,little here,little there....
boommmm!!!
dah brtahun rlation ni....
alhamdulillah...
moga panjang jodoh kami...
-amin-

Thursday, July 7, 2011

perjalanan hidup

0 comments
life ni bermula dari bawah hingga ke atas,
dari atas turun balik ke bawah,
macam tu lah life cycle ni...
same goes 2 me...
bermula dengan semuanya satu...
hidup dengan kesederhanaan,
hingga la sampai saat ni,
aku dah diberi semuanya oleh parent aku..
kasih sayang,tumpuan, dan mcm2 lg...
kawan2 lak...
macam2 prnah ak ada dan mrasai mcm2 pnglaman...
kawan2 kg air merbau,
  • s.k jasin
  • s.k ayer keroh
  • kawan2 mandi lombong
  • kawan2 s.m.k bukit baru
  • kawan2 vts
  • kawan2 katana
  • kawan2 kedai makan
  • kawan2 ghostbuster
  • kawan2 promoter jj
  • kawan2 cc tracy
  • kawan2 infineon
  • kawan2 mmu
  • kawan2 philea
  • kawan2 etc
  • and last but not least my big family now....
thanks 2 all yang pernah ad dalam kamus hdp ak...
mcm2 yg blajar dr korg...
post ni just tuk korg n ssiapa yg pnh ad dlm hdp ak...
aku makin matang dengan bantuan korg....

''If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you''
-bruno mars''count on me''


Wednesday, June 29, 2011

kau yang satu

0 comments

Kau Yang Satu

Artist: Ramli Sarip
Kaulah Yang Maha Esa
Kaulah Yang Maha Pengasih
Kaulah Yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu

Kaulah Yang Maha Agung
Kaulah Yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
OH Tuhan yang satu
Engkaulah Tuhan yang satu

Segala puji-pujianku
Tujukan padaMU..padaMU
Dan hidup dan matiku hanyalah
UntukMu..untukMu...untukMU

Tuesday, June 28, 2011

mati

1 comments
x guna kalu aku ingat mati tapi x pikirkan apa yang patut...
x guna kalu aku ingat mati kalau pikir siapa yang akan menangis bila aku mati...
x guna kalu aku ingat mati kalau pikir siapa yang paling sedih....
aku rindukan saat2 dimandikan,dikapankan,disembahyangkan,dikebumikan dan ditalkinkan...
tapi....
x guna kalu aku ingat mati kalau amal pahala masih belum terbuka mata,hati dan jiwa untuk dicari...
x guna kalu aku ingat mati kalau masih lupa,alpa,leka,lalai dan layu dengan nikmat dunia....
x guna kalu aku ingat mati....
x guna...
x guna kalu aku ingat mati kalau masih belum bersedia sepenuhnya....bersedia dari akal,niat dan perlakuan....
bila????
bila masa yang berguna untuk aku mati???
sedangkan aku masih belum lagi BERGUNA DIMATAMU YA ALLAH...
dalam redha tapi masih berat untuk dilepaskan...
aku tahu aku masih tak layak untuk syurgaMU tapi aku tak sanggup untuk ke nerakaMU YA ALLAH.....
ANDAI HARI INI AKU MASIH BERDOSA KEPADAMU YA ALLAH,AKU BERSUJUD MEMOHON KEAMPUNAN MU YA ALLAH...AKU HANYA MANUSIA YANG NAIF.. DAN CELA AKU SENTIASA LEBIH BERAT DARI BETUL KU...YA ALLAH MAHA PENGAMPUN,MAHA PENYAYANG...AMPUNILAH DOSA KEDUA IBU BAPAKU,KAUM KETURUNANKU,ADIK BERADIKU,KAWAN-KAWANKU,KEKASIH DUNIAKU(NOOR SHERINE AILEEN) DAN KELUARGANYA DAN KAU AMPUNKAN LAH DOSAKU YA ALLAH...
AMIN....

Monday, June 27, 2011

bear hill(bukit beruang)

1 comments
aktiviti ak kali ni....
naik bukit...lama dah ak x naik bukit ni...saje je naik blk...
ni pon c.chombee yg ajak...byk kali dah dia ajak..
kali ni je br free....2 yg saje nak penuhkan msa2 lpg ni...
tp sumpah pnt...yela ak ni pon bkn kuat sgt stamina...lalalalala...
sape2 yg x pnh naik..try la...best...view dia pon lawa...leh release tension....
p/s:-kesakitan kekakian....
:)


Tuesday, June 21, 2011

cendoiiiiii

0 comments

salam...
post ni juz nk upd8 tmpt peveret nk mkn cendol n mee suah..
byk2 tmpt ak suka cendol kt seleria mahkota parade...
gula mlk dia mang kaw2 pya la...
bg ak la,ak lg prefer cendol kt seleria ni dpd cendol kt jam besar 2(stadhuys) ..
korg try la mkn kt sna klu free...
tp mngkin lain org lain rasa kan...
hehehehe...

Wednesday, June 15, 2011

future plan

0 comments
assalamualaikum..
kali ni saje nk smbng2 psl future event..
igt nk wat charity work la,
kempen kesedaran(hiv/aids.cancer/etc),
g uma org2 tua, uma ank yatim ke..
mcm2 ad dlm kpl..sje nk pnhkan masa lpg...
tp my parent tgr gak, tkt effect stdy..
INSYAALLAH, blh handle antara stdy dgn bnda2 mcm ni...
hope dpt wat la event tu nanti....
one more thing,
my chombee demam n skt2 bdn coz tlg handle event gathering artu..
kesian dia...
hope cpt sht ya c.chombee.....

Monday, June 13, 2011

link untuk gathering x-smkbb

0 comments



p/s
entry plg pendek...
:)

Tuesday, June 7, 2011

Hemophobia

0 comments
video
this what will happen kalau takut sgt dgn darah...
hehehe..
mcm nk tergelak...
tapi aku ad potensi nk jadi mcm ni...
x tau la..
anyway upd8 ni pasal movie''The Back Up Plan",
movie ni best...tahun lps keluar,tapi ak br tgk...
ak upd8 post ni sbb part yg ak upload ni best...
x tau la ak nt mcm mn???
:)
2 my future wife,
harap anda BERSABAR dgn ragam sy ni kalau bnda2 melibatkan darah...
bukan takut...
juz x bp brn je...
lalalalalala....

p/s:-Blood phobia (also, AE: Hemophobia, BE: Haemophobia) is the extreme and irrational fear of blood. Acute cases of this fear can cause physical reactions that are uncommon in most other fears, specifically vasovagal syncope (fainting).[1] Similar reactions can also occur with trypanophobia and traumatophobia. For this reason, these phobias are categorized as "blood-injection-injury phobia" by the DSM-IV.[2] Some early texts refer to this category as "blood-injury-illness phobia.

NEW SEM!!!

0 comments
jadual tuk sem ni, 4 subjct je...
plz be nice 2 me...
hehehehe :)
new sem new spirit..(ala 2 minggu je semangat berkobar2 ni)
ya ALLAH moga dipermudahkan semua pekerjaan aku dan berkatilah hidupku YA ALLAH..
AMIN...

Monday, June 6, 2011

-FIKIRKAN DAN MEMIKIR-

0 comments

the more arguments u win,the less friends u have...
-mydin wallpaper quote-

benda ni nampak simple tapi banyak betulnya,
x salah mengalah...
mengalah bukan kalah.
Kalau penat berjalan,
belari..
kalau berlari pasti berhenti,
TAPI
berhenti bukan mati!!!
(SEMANGAT TUK NEW SEMESTER)

Saturday, May 28, 2011

kau lah malaikat

0 comments

keJELIKan n keKURANGan kePANDAIan orang yang minded yg agak tipikaL...

ak mang kurang pandai,

ATLEAST ...

aku bkn LAH org yg agk kurg pandai n cuba jd org pandai dikalangan org pandai....

YA YA YA....KO LAH MALAIKAT...BIAR AKU JELA JADI SETAN JAHANAM 2....

waka waka ea ea....yariibbaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, May 25, 2011

MINDED Ctrl C and Ctrl V

0 comments
move 4wrd but watch ur back,
setahun jagung br sedara,
awak ni memang suka propa la!!!
loya la tgk fanatik2 bagai ni...
biar jadi PADI jgn jadi LALANG...
AWAK CAKAP ORANG LAIN JAHAT,ROSAK ETC...
AWAK 2 X ROSAK LA,X JAHAT LA X ETC LA..
X SALAH MENGUBAH TAPI JANGAN
''FANATIK''
!!!!!
lOL
('=')

kasih ibu membawa ke syurga

1 comments
kasih ibu membawa ke syurga,
kasih bapa sepanjang hayat...
post n untu ibuku..
PAUZIAH BTE AMAR...
wanita yang sentiasa ad diblkg ak,
mendidik,menjaga,membimbing dan membesarkan aku..
selama ni byk air mata yg mengalir krn anak yg nkl ini,
mak, along sangat2 sayang mak n abah...
along x tau knp along takut bila terfikir benda ug bkn2...
semoga mak n abah sentiasa ad disisi along sehingga anakmu ini cukup besar untuk dilepaskan...
sayang my family....

Tuesday, May 24, 2011

x-smkbb gathering/reunion

0 comments


this year on 11/6/2011 insyaALLAH our gathering will be held,
this event organize by X-SMKBB student were they want to meet up school mate,
aku harap this year,gathering ni leh wat meriah...
nak kumpulkan suma yg dah kawin,dah ad anak,yg belajar,yang keje...
suma la..yg pntg,walaupon dah lps skolah...
kami masih contact n blh brtya khabar n berkongsi cerita...
YA ALLAH MOGA APA YANG DIRANCANG BOLEH DILAKSANAKAN DENGAN SEBAIK MUNGKIN...
-AMIN-

Sunday, May 22, 2011

rindu

0 comments
sayangkan anak tangan2kan
sayangkan bini tinggal2kan...
mcm mana kalau laki yg kena tinggal..
huhuhu..
actually my chombie juz blk kg...
so kena tinggal la ak ni,,
jadi bujang la 4 this week..
mayb bila jauh br tau la mksud
''i miss you''
selalu cakap je,
x tau perasaan 2 mcm mn..
2 my chombie,
dont worry, ill try 2 be as good as i can, i x noty2 k....
(baik la sgt..bujang woooooo seminggu ni, yehaaaaaaaa...)
ill try 2 avoid ''ushar2'' awek jalanan,
main mata ke, jadi muncung tikus ke..
u can trust me k...
i just wanna let you know..
mayb im not a GOOD person,
but im the one that always u can love..
(mood:perasan)
u have my word...
take ur Xtra care ya...
lebiu kambing....muaxh....
c ya in da next entry...

Saturday, May 14, 2011

black

2 comments

just another day with ''black''..
anjing mang <haram> kalau pegang...
tapi kalau pegang pon still leh samak...
kalau yang makan or minom benda <haram> 2 macam mana ea???
hahaha...
sorry la kalau ad yg gatal mata tengok gambar ni...
peace fellaz....

Thursday, May 5, 2011

sharing is caring

0 comments
PESANAN PDRM - Jika anda sdg mmandu d wktu mlm,& cermin kreta anda dilepar telur ayam.Jgn on wiper@pancut air.Trus mmandu dgn apa yg mmpu dilihat,hgga tba d tmpt slmt.Ini krnajika telur ayam bcmpur dgn air ia akn jd susu,& akn kaburkn 92.5% thap pglihatan mata kita,yg akn mmaksa kita bhenti tepi jln,& disitulah kita akn mjdi mgsa perompak.Inilah tknik bru dgunakn perompak...berhati2.(copy n paste)......just share...

"If Tomorrow Never Comes"

0 comments
"If Tomorrow Never Comes"

Sometimes late at night
I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And the thought crosses my mind
If I never wake up in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

'Cause I've lost loved ones in my life
Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes

what a great morning?

0 comments
ALHAMDULILLAH...
terima kasih ya ALLAH kerana aku mampu lagi membuka mata dan bernafas,
kerana masih lagi mampu merasai nikmat dunia,
kerana masih lagi mampu menjalankan tanggung jawab sebagai seorang manusia,
kerana masih lagi mampu menjadi:-
*HAMBAMU YA ALLAH
*anak
*abang
*cucu
*anak saudara
*sepupu sepapat
*kawan
*last but not least''boypren''
=yang masih bernyawa=

Wednesday, May 4, 2011

momentos around my life...

1 comments
assalamualaikum fellaz....
bz keje je minggu lps...
so bila cuti ambik la peluang tuk relax...
x byk aktiviti yg aku wat dlm mnggu lps..
ada meeting dgn x smkbb stud psl gathering...

*gbr x smkbb yg ad masa meeting 2..


ktorg decide nk wat gathering:-

venue=pantai puteri melaka
date=11/6/2011
time=10a.m till end...
....
...
....
then next day 2 aku juz kua g mnom2 nan my big family..
*lapa masa ni, ni br intro..pasni br g mkn yg heavy kit..hu5

chop!!!!!!!!!!
u knw what,
benggang gila kot masa kua next day 2..
baju peveret kn choc masa mkn waffle..
panas atiiiiiiiiiiiiiiii woooo...




hu5..
atas kecuaian sendiri..
x blh salahkan sp2..
hu5..
:)
tp ok la...
dpt baju baru,
my bb belikan...hahahaha
*thanks ya cik chombie


ap2 pon...
last week blh dikatakan happy gak...
n plg pntg dpt release tension n relax2...
smpai sini dulu...
c ya in da next post...

*nota kaki kiri
(sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pula boypren gepren)
-mood memujuk-

Sunday, May 1, 2011

teamwork

1 comments
such a bad day...
arni agak klm kabut masa ak keje...
can u imagine,back 2 back guest c.in..
its ok la klu back 2 back..
yg x best 2..bilA late c.out n gust yg nk c.in dah sampai...
bygkan gust kn tunggu bp lama?
tup2...
electric down lak..
haru biru beb..
dah mcm pasar mlm ak tgk kt lobby 2...
sbb nk siapkan bilik cpt...
aku,daus,aini n manja(front office dprtment)
turun n back up housekeeping...
1st time in my life ak blajar kms bilik..
sumpah pnt..
nak2 bila way katil king...
perghhhhhhhhhh...masak babe..
1st may..labour day..
org relax..
ni aku suma keje mcm lembu la......
hahahaha..tp its ok...great experience...
walau mcm mana pon....suma dprtmnt maintain...
tahan maki,tahan penat..
btl2 smngt nk hadap prob yg ada 2..
tapi sale dprtmnt blah mcm 2 je.....dah create main prob pastu ignore...
totally SUCKS...
ap2 pon..
great job guys....korg mang terbaik sbb bertahan n back up each other...
aku tabik korg!!!!!!
*such a truly unique experience

Tuesday, April 26, 2011

why?

1 comments
kenapa aku ad blog???
untuk catit dan record benda2 yg best so ak leh tgk blk bla dah tua nt...
+anak,cucu cicit suma pon leh tgk nt....
(bini 2 dah cnfrm la,igt blk zaman mngayat ni)
itu antara tujuan utama blog ni aktif blk....
2009=8 entry
2010=1 entry
2011=..............
aktif la sgt..hahaha..
ap2 pon juz chill n enjoy ur own life k...

klasik

3 comments

my klasik...
arni ko akan berbakti dgn family baru..
bg la yg terbaik tuk fmly baru ko 2..
soon..ko akn blk gak kt aku..
aku juz lpskan ko smntara waktu shja..
untuk mmbntu mereka yg memerlukan...
byk kngan ak dgn ko...
TERIMA KASIH KLASIK UNTUK SEMUA KENANGAN AKU DENGAN KAU...

Monday, April 25, 2011

promise!!!

3 comments
i cant promise something that i still don't know what will happens but i promise i will try my best 2 keep my promise....
(mood:jiwangs)


video

Saturday, April 23, 2011

philea resort and spa...

2 comments


terletak berdekatan dgn susur keluar tol air keroh..
mang best la..
envrnmnt dia mang cool..
totally different..
1st pine log resot in malaysia..
katanya kayunya suma import dari rusia..
hu5..
ak tau sbb keje kt sana..
nak tau ak keje sbg ap???
abaikan b'grnd blkg 2...ha5..
guest support...
nama mcm best je..
bellman..
2 la keje ak..
ha5...
quiete ok keje ni..
tp syg la..coz keje x lama..
pasni nk smbng stdy blk..
*oh mmu tercinta
hu5..
wish my luck on my life..
moga cpt abes bljr n keje cpt..
amin....

mmusic, ladies night unplugged

2 comments



"This is the night where ladies take the stage"
Co-organized by Multmedia Arts & Theaters Club (MATA)
In collaboration with Majlis Kanser Nasional (MAKNA)

this is a charity acoustic night featuring an all-female lineup of performances and a night of appreciation towards the ladies in our community. Come and be entertained while helping us raise funds for MAKNA as a portion of ticket sales will go to the cancer fund. Be prepared to be mesmerized by the performances of:

Zette Shazlin
Nur Izzat
Liyana Samsuddin (Legal Idol 2011 winner)
Nadia Emilia

as well as guest performances in the likes of:

Liyana Fizi (Estrella)
Diandra Arjunaidi

+a special sketch performance by MATA

copy paste info kt fb page..
hu5..terbaik la..
ak join security tuk event ni...
best...
leh relax2 otak kit....
actually 1st event yg ak join tuk mmu..
igt mls nk involve,tp tertarik lak nk join..
:)
tp berbaloi la dgn x ckp tdo,sbb ak keje pagi masa tu...
klu ad event g..mau kn join ni;;
haha..

Tuesday, April 19, 2011

selamat hari lahir mak(pauziah bte amar)

0 comments



smlm 19/4/2011 ak n adk2 ak clbrte bday mak ak yg ke44..
juz clbrte yg simple2 je coz fnncial lom ok g..:)
=>cake<=
aku n ab yg beli...
=>choc<=
naim sponsor...

hu5..mayb trlalu simple tp bg ak..less is more...
ak rasa smbtan yg plg best..
video

Monday, April 18, 2011

new life..

0 comments
study..
dah 2 sem....
short sem x ambik..
keje...(philea)
pasni smbg blk stdy...
......................
...........................
.................
..................
.................
.........................
TO BE CONTINUE....